Pasta med salsiccia, tomat- og paprika saus

Statistikk sier at sjansen for å få pølser til middag hos meg, ikke er alt for stor. Omtrent som med Lotto. Likevel inntreffer det. Sjansen er dermed ingen umulighet for deltagerne.
Det er kanskje ikke så alt for mye grill- eller wiener. Men heller i form av pølser med mye kjøtt og smak. Og da gjerne i blandet en masse andre greier. Som en del av en saus. Med grønnsaker. Eller som bare en deltager i en rett. En birolle. 

Her om dagen slo lykken inn. Pølse til middag. Pølse med smak. En deltager i en saus over pasta. Rask middag når det hastet med mat. 

Salsiccia er en italiensk krydret pølse. Og du får den med mer, eller mindre krydder. Hvor mye krydder du da vil ha i sausen, kommer dermed litt an på pølsa. 
Pasta med Salsiccia, tomat- og paprika saus
340 g rå salsiccia 
3-4 fedd hvitløk
1 rød løk
3 paprika, gjerne i ulike farger
1 boks cherry tomater
Evnt oliven
Evnt kapers
Røkt paprikapulver 
Salt
Pepper
Revet parmesan
Frisk basilikum

Valgfri pasta/spagetti til 4

Skikkelige pølser er gjerne stappet i en tarm. Oftere og oftere er denne tarmen laget av noe plastlignende greier. Vi fjerner den. Om du vil ha store grove biter, skiver av pølse eller la de være fulle og hele kan du velge litt selv.

Sett i alle fall over vann til pasta som du koker etter anvisning. 

Ha olje i en panne, og stek pølsene noen minutter. Ha i hvitløk, deretter løk, og stek videre noen minutter.  Så følger biter, eller skiver av paprika. La det surre litt, før du har i en boks med cherrytomater. Du kan selvsagt også bruke hakkede tomater på boks.

La sausen koke opp. Ha i litt røkt paprika, og smak til med salt og pepper.  Sett på lokk, og la sausen småkoke videre. 

Når pastaen er ferdig kokt tar du vare på en liten kopp av kokevannet. Du kan for enkelthets skyld fiske ut litt vann med ei øse. Ha pastavannet i tomat- og paprikasausen om du vil tynne den litt.

Bland den ferdig kokte pastaen inn i sausen. Du kan ha noen oliven, eller kapers om du har dette stående. Ha i en god neve hakket basilikum, og en like stor neve revet parmesan.

Server med atter et lett dryss parmesan og litt basilikum i gode, dype skåler.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør