Marinert biff med nudelsalat

Det er ikke alltid så greit å vite hva en skal lage til middag. Kanskje en føler for noe ekstra godt, eller ekstra smakfullt.
Jeg kan bli sittende å bla, eller surfe og lure på hva som lar seg gjøre av det jeg har i hus. I alle fall sånn først og fremst. Og særlig når det regner. Bøtter ned faktisk. Og det har det tenkt å gjøre en god stund framover. Her hjelper det ikke å stille seg under et tak å vente på at bygen skal passere. For etter den første kommer det bare en til. Og sånn blir det de nærmeste dagene. 

Nok om været. Mat må jo til uansett vær. Og etter litt surfing, tankevirksomhet og en liten tur ut i regnværet for friske urter, var kveldens meny klar. Den kan kanskje virke omfattende. Men med øs pøs regnvær er det helt greit å sette seg litt tilbake med ei bok og en kopp te i ventetida. Som slettes ikke var så lang når alt kom til alt. 
Marinert kjøtt til 2
300 g ytrefilet av okse 
1 sjalottløk 
2 fedd finhakket hvitløk
2 ss finhakket sitrongress 
2 ss fiskesaus
1,5 ss brunt sukker
1 ss sesamolje 
1 ss sterk chilisaus, som sriracha
1/2 dl hakket, frisk mynte

Olje
Salt

Marinert gulrot
2 gulrøtter
4 ss eddik
2 ss brunt sukker
0,5 ss salt

Nudler og dressing
250 g risnudler 
0,75 dl vann
2 ss fiskesaus
1 ss brunt sukker
1,5 lime
2 fedd hvitløk 
1 rød chili

Salattopping
0,5 slangeagurk 
0,5 dl hakket, frisk koriander
1 dl usalta nøtter, peanøtt eller cashewnøtter 
1 lime 

Det er godt mulig, nærmest helt sikkert du synes ingredienslista er lang. Fatt mot, og start i en ende. Her er gjengangere på lista.

Synes du det er mye sukker? Fortreng det! Du spiser ikke marinaden. 

Bland sammen finhakket sjalottløk, hvitløk, sitrongress, fiskesaus, sukker, sesamolje, chilisaus og mynte til en marinade. Skjær kjøttet i tynne skiver, og bland de godt inn i marinaden. Sett skåla i kjøleskapet en times tid. 

Rør sammen eddik, sukker og salt til gulrøttene. Rens gulrøttene. Skjær i tynne skiver, eller bruk en spiralizer for å lage tynne bånd. Ha gulrøttene i laken, og la de få marinere den neste halvtimen. 

Rør sammen dressingen til selve nudelsalaten. Vann, fiskesaus, sukker, saften fra friske lime, finhakket hvitløk eg en chili. 

La stå, og ta deg en pause om du er foran skjema. Er du som meg er det kanskje greit å ta en mellomvask og rydding av kjøkkenbenken. 

Kok nudler etter anvisning på pakka. Dvs, de skal vel først og fremst trekke i varmt vann. 

De ferdige nudlene skylles raskt i kaldt vann. Bland så nudlene inn med dressingen. 

Varm en wok, eller panne til kjøttet. Stek kjøttskivene i olje på sterk varme. Bare hell i marinade og alt. Rør godt under stekeorossessen. 

La også agurken bli strimler eller biter. Ha marinert gulrot, frisk agurk og kjøtt over nudlene sammen med frisk koriander og usalta nøtter. Fordel det gjerne i porsjonsskåler. Ha frisk lime ved siden av til å presse over. 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør