Ørret med tahinipesto og couscous

Det hender jeg snubler over en oppskrift som må prøves ut. Dette er en sånn. En pesto av valnøtter og tahini høres suverent ut i mine ører. Ideen kom fra Spiselandslaget.

Tahini kjenner alle som selv har laget hummus. Andre lurer kanskje på hva det er. Tahini er rett og slett en slags olje laget av sesamfrø som har blitt ristet og malt. Og sesamfrø er både sunt og godt. Ikke bare for skjela. Men for hud, hår og negler også om du tenker på sånt.

Valnøtter ligger også helt i tet når det gjelder antioksidanter. Og i denne forkjølelsestid gikk kombinasjonen rett hjem hos meg.

Sammen med kål, som godt kan brukes til noe annet enn fårikål, og couscous som er raskt og godt, var dette en innetier av en middag. Kjapp, sunn og god.
800 g ørretfilet, eller bruk laks

Tahini og valnøtt pesto
1 dl olivenolje
100 g valnøtter
1 ss tahini
2 hvitløksfedd
saft fra 1 sitron
2 ts flytende honning

Couscous salat med kål 4 dl coucous (eller om du heller vil bruke quinoa)
1 rødløk
1 lite kålhode
1 ss kummin
1 avocado

frisk koriander

Dette er ganske rask mat. Det som tar tid er å kutte og snitte. Så det kan være lurt å gjøre klar mest mulig. Jeg begynner da med pestoen.

Alt måles opp, renses og has i en beholder for stavmikser, eller en foodprossessor. Så er det bare å kjøre det hele sammen til en pasta. Sett til side.

Couscous kokes etter anvisning på pakken. Det er gjerne slik at du skal koke opp like mye vann som couscous, og deretter la frøene trekke noen minutter under lokk.

Kutt og snitt løk og kål i det du finner er passende små biter. Gi dem en rask omgang i wok eller stekepanne. Akkurat så mye at de blir litt blanke i øya og myke om hjerterota. Men ikke så lenge at de detter helt sammen. Det kan godt være litt motstand når du tygger kålen. Ha i kummin, og bland inn den ferdige couscousen. Helt til slutt sånn rett før servering rører du inn en oppdelt avocado.

Da var det fisken. Del den i serveringsbiter. Stek et par minutter i en varm panne. Snu fiskeskivene. Har du skinn på steker du med skinnet opp først. Legg på tahinipesto. Stek et par minutter på denne siden også.

Server fiskestykkene oppe på couscous salaten. Ha gjerne over frisk koriander, og kanskje litt god olivenolje.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør