Klippfiskwraps

Jeg er ikke spesielt glad i kjøpesenter. Faktisk skulle jeg gjerne unngått dem om jeg kunne. Men det hender en må innom av mer eller mindre gode grunder.
Og av og til. Ikke så ofte. I alle fall ille så ofte som jeg er villig til å innrømme. Så detter en over en god ide. Eller i dette tilfellet en oppskrift. En oppskrift som bare måtte prøves ut. En liten prøvesmak, og jeg var solgt. 

Det var en av våre lokale klippfisk leverandører som hadde smaksprøver. Og altså en oppskrift. Klippfiskwraps kalte de det. Og det er rett og slett fantastisk godt. Sammen med spekepølse er dette en herlig kombinasjon. Og for de modige, kanskje et alternativ til fredagstacoen. Du kan i alle fall pakke maten din selv. 
Klippfiskwraps 
400g klippfisk i biter
200g chorizo eller annen sterk spekepølse 
1 pk ruccolasalat 
1 chili 
1-2 hvitløksfedd
1 paprika i biter
125g revet ost
1 boks rømme 

Tortillalefser

Ha klippfisken i vann. Hvor lenge kommer an på tykkelsen og størrelsen på bitene. Pakken vil gjerne gi deg et hint. Og her snakker vi om alt fra 8-12 timer, til flere døgn. 

Når fisken er ferdig utvannet, skjærer du den i små biter. Det samme gjør du med spekepølsa du har. Både chorizo og salsiccia egner seg godt her, med sine sterke smaker. 

Ha en nøytral olje i panna. Solsikke eller raps. Ha i pølsebitene, og la det surre så de setter både farge og smak til oljen. Om du har en panne du kan sette i ovnen, fortsetter du å bruke den. Men ha pølsebitene til side.  Ellers har du bitene over i en ildfast form. Oljen skal vi bruke litt videre. 

Hakk paprika, hvitløk og chili i biter, og fres det i oljen. Så har du i klippfisken. Stek et par minutter, før du har alt i den ildfaste formen sammen med pølsebitene. Eller ha pølsebitene tilbake i panna. 

Riv ost. Jeg har brukt manchego. Men kan tenke meg at parmesan eller peccorino egner seg like bra.
Eller gode gamle Jarlsberg, eller en norvegia om du foretrekker det.  Bland klippfisken, pølsene og paprikaen. Ha formen inn i ovn på 180 grader i cirka 10-15 minutter. Litt ettersom størrelsen på fiskebitene.

Denne røra servers med varme tortillalefser, ruccolasalat  og en klatt med rømme. Gjør i stand, eller la hver enkelt rulle og blande selv .

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør