Pasta med chilireker og asparges

Det er rart med det. Parallellet med at gradestokken kryper litt oppover, kommer lysten på skalldyr og noe enkel mat.
Jeg kunne sagt det sammenheng med "prosjekt sommerkropp" å gjøre. Sommerkroppen er den kroppen du måtte inneha i det sommeren ankommer. Så slik er der ikke. Det er vel heller behov for å være lengst mulig ute, og kortere tid foran komfyren. I alle fall av og til. 

Uansett hvordan du ser ut trenger du mat. Og du trenger å røre på deg. Vi er ikke skapt for å sitte stille. Så en balanse mellom inntak og uttak. Mat som gir energi og påfyll. Og også glede og smak. Det monner bedre enn enhver pulverkur eller lignende. 

Så med en slapp unge på sofaen der kroppen ropte etter mat. Nesten bare overdøvd av en rumlende mage, ble det fart på sakene. Pasta og reker. Som smaker sommer og sol. 
Pasta med chilireker og asparges 
En 300 g rensede reker
1-2 hvitløksfedd 
1/2 -1 chili
En bunt asparges
Et par never grønnkål eller ruccolasalat 
Sitronolje 

Pasta til 4 

( Revet parmesan)

Sett over vann til pastaen. Det er i grunnen det som tar lengst tid.

Rens og hakk hvitløk og chill. Ha en klunk olivenolje i en panne. La det frese mitt litt uten å brenne seg. Svidd hvitløk smaker bittert.

Asparges renser du ved å knekke den. Den har en naturlig knekk der stilken blir seig og trevlete. Kutt resten av aspargesen i passe biter, og hiv i panna. Jeg brukte også litt grønnkål som fikk
frese med. Det skal ikke mange minuttene til. Du kan også bruke ruccolasalat, men vent litt med å blande inn den.

Ha over et par øser av kokevannet til pastaen. Dette inneholder stivelse fra
pastaen som gir litt saus. Ha i rekene, bare så de får en lunk.

Rør inn kokt pasta. Ha over en god runde med sitronolje.
Og server med revet parmesan. Forbudt til sjømat.
Men akk så godt. 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør