Glassnuddelsalat med squashpasta og reker

Lyden av glass som singler er skikkelig kjedelig. Ikke så ille å høre egentlig. Men du vet det betyr en god del opprydding. Og muligens noen  blodspor om en ikke passer seg litt. Og det gjelder gjerne de neste dagene også. Det er utrolig hvor mye glass som finnes i et glass! 
Glassnudler knuser ikke. Ikke er de helt gjennomsiktige som glass heller. Matt glass da i nødsfall. Men jeg synes muligens de har en tendens til å spre seg som et knust glass. Og dukke opp her og det de neste timene. Dagene til og med. På gulvet. På benken. Festet til buksebenet. Men det går nå an å behandle de med litt større varsomhet. Skjære og alle ingredienser først, for eksempel. Istedenfor å leke blekksprut ved kjøkkenbenken. 

For de egner seg som salat. Absolutt spiselig. Blandet med grønnsaker. Og i dag reker. En lett, sommerlig salat med nok smak til å behage en nyter. Og med balanse nok for ei rotekopp og klønete. Det er servert! 
Glassnuddeldalat med squashpasta og reker til 2
200 g glassnudler 
1 squash
1 ss revet frisk ingefær
2 hvitløksfedd 
1 rød chili
200 g rensede reker
3 vårløk
En neve rå peanøtter
Lime 
Soya
Sriracha hot chili sauce (eller annen chilisaus)

Kok opp vann. Nudlene har du bare i. Slå av plata, og la de trekke et par minutter. Hell av vannet.

Har du et juliennejern kan du bruke det på squashen. Eller skjær tynne strimler. Som med squashpasta. 

Hakk hvitløk, ingefær og chili. Ha i en panne med varm olje. Ha i rekene. Er det rå reker steker du fem minutters tid. Er de ferdig kokt holder det med en lunk der smaken fra krydrene får feste seg. 

Bland sammen nudler og squashpastaen med rekene. Ha over finsnittet vårløk.  Og til slutt smaker du til med lime. Litt sterk chilisaus om du ønsker. Soya. Og en neve rå nøtter. 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør