Sjokoladepai med ostekrem og bær

Det som helt sikkert vil bli en helt anderledes 17.mai nærmer seg med stormskritt, og kom like fort på kjerringa som jula vanligvis gjør.

Jeg slapper på en måte litt av, for det er omtrent ingenting som må ordnes når det verken er 17.mai tog eller 17.mai aktiviteter som krever tilstedeværelse. Men uansett hvordan 17. mai blir, eller ikke, det hører med ei kake...

Det har gjerne blitt en ostekake med blåbær lokk i rødt, hvitt og blått. Men i år så jeg tilfeldigvis ei sjokoladepai med ostekrem og bær som måtte prøves. Den var rett og slett lekker.

Sjokoladepai med ostekrem og bær

Paibunn:
200 g hvetemel
100 g melis
50 g kakao
100 g smør
2 eggeplommer

Ostekrem:
200 g kremost
2 dl kremfløte
3-4 ss melis

Topping:
Diverse bær og nøtter som:
Jordbær
Blåbær
Bringebær
Pistasjenøtter
Pekannøtter
Mandler
Hasselnøtter
Finhakket sjokolade

Finn fram en paiform, gjerne en med løs bunn om du har, 24 cm i diameter

Vi starter med bunnen. Bland sammen hvetemel, melis og kakao. Ha i terninger av smør, og maser det inn med hendene.  Synest du deigen er litt løs og smulete, det stemmer. Skill eggene, og bland inn eggeplommene i paideigen. Det er greit å fortsatt bruke håndkraft. Deigen skal være litt løs, men samler seg godt sammen med eggeplommene. Ikke overarbeid deigen.

Trykk bunnen ut i paiformen, eller ha den ut på benken og kjevle ut en passende stor leiv. Løft da leiven over i formen, og trykk ut og opp langs kantene. Dekk til paibunnen og sett den kaldt i kjøleskap i en time, eller i fryseren i 15 minutter.

Varm opp ovnen til 180 grader.

Prikk bunnen med en gaffel, og dekk med et bakepapir. Ha tørkede erter eller ris over for å holde bunnen nede. Stek paibunnen slik i 30 minutter. Løft av det som holder bunnen nede, og stek videre i 15 minutter til.

La bunnen avkjøle.

I mens lager du ostekrem. Pisk kremosten lett og luftig. Ha i kremfløte, og pisk videre til du har en stabil krem. Smak til med melis. Evnt litt sitronsaft, eller appelsin. Hvis du, som meg, er litt ekstra glad i osten framfor kremen, ha i litt mer ost enn det oppskriften sier..

Løft bunnen over på et kakefat. Ha ostekrem over, og fyll opp med bær, nøtter og kanskje litt hakket sjokolade og et dryss med melis ved servering.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør