Myke pannebrød

Pannebrød, altså brød du steker raskt i en stekepanne har blitt et gjenganger her hjemme.
Ikke bare er det godt med nystekte brød, det er raskt og greit når du kan servere brødene så og si rett fra stekepanna. Stikk i strid med brød jeg vanligvis kanskje vil framsnakke, som har fått heve både lenge og vel, og fått stå lenge i ovnen. Rett som det er kommer nemlig tanken om at en skulle ha laget i stand noe brød til middagen sånn rett før. Samme dag i alle fall. Og da blir det pannebrød.  Som ligner litt på disse naan brødene, men er enda enklere :)
Pannebrød
350 g hvetemel
50 g sammalt hvetemel
2 ts sukker
1 ts salt
2/3 pk tørrgjær
2, 25 dl romtemperert vann
1 dl yoghurt naturell
1 ss olivenolje

Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og bruk gjerne kjøkkenmaskin for å elte deigen sammen. Den er ganske løs, men vil samle seg etterhvert. Tilpass eventuelt med litt mer mel, slik at deigen slipper kantene i bakebollen. Gi deigen 6-7 minutter med elting før du begynner å tilpasse. Kjør gjerne maskinen på fult siste minutt. Dekk til, og la den stå å heve en times tid.

Ha deigen ut på bakebordet. Del i åtte emner. Dra ut, og brett deigen noen ganger til du har en litt løs bolle. Gjenta med de andre emnene. Legg et kjøkkenhåndkle over, og la stå i ytterligere 15-20 minutter.

Strekk ut, eller bruk en kjevle til å forme åtte litt flate brød. La de få hvile i ti minutter til.

Finn fram en non-stick stekepanne med tykk bunn. Varm opp så det blir skikkelig varmt.

Stek ett og ett brød på høy til middels varme. De trenger bare et halvt minutt før du vil se at overflaten begynner å boble litt. Snu brødet, og stek på andre siden. Total tid på et brød er ikke mer enn 1-1 1/2 minutt.

Pakk de ferdig stekte brødene inn i et rent kjøkkenhåndkle fram til servering.
Aller best er de så ferske som mulig, så la gjerne stekingen av pannebrød være det siste du gjør før middag :)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør