Rødbethummus

Rødbeter er bare så godt. Ikke disse som er sylta og ligger på lake. Men rå, eller ferdig kokte rødbeter. En kan vel nesten si at jeg har en slags dille.
En annen dille er hummus. Det er jo bare så godt. I perioder får en det liksom for seg at hummus kan brukes til alt. Og det er vel nesten sant. Det kan i alle fall brukes som pålegg. Du kan smøre det i wraps sammen med kylling og/eller grønnsaker (som denne superdigge med hummus av røde linser  http://minematskriblerier.blogspot.no/2015/11/marinert-kylling-og-rdlinsehummus-i.html ) Det kan brukes som en dip sammen med rå eller bakte grønnsaker. Som tilbehør til kjøtt og fisk. Prøv det sammen med grillmaten!

Men nå skulle det altså handle om rødbethummus. Hummus er jo i grunnen en kikertpuré. Den består altså av kikerter. Og også sitron, tahini og olivenolje. Det har likevel blitt stadig mer populært å erstatte noen av kikertene med noe annet. Som da de røde linsene jeg viste til her i stad.  For en enda friskere farge ble det nå rødbeter.

Jeg har ikke oppfunnet kruttet. Rødbethummus florerer rundt på nett. Men jeg har tatt i dobbelt så mye rødbeter enn de fleste oppskrifter tilsier. Jeg syntes det fungerte bra. Og tilsatte litt ekstra tahini også for å tykne hummusen noe mer.
Rødbethummus
2 rødbeter, kokt eller bakt i ovn
1 boks kikerter
2-3 ss tahini
2 hvitløksfedd
1/2 sitron
cirka 1/2 dl  olivenolje

Jeg antar du har rødbeter klar til bruk. Da er det fort gjort. Hvis ikke må du enten bake rødbetene i ovn på 200 grader i 1-1/2 time, litt ettersom hvor store de er. Eller du må koke dem. Det tar cirka 1 time. Men du kan jo alltids dele i mindre biter. Alt skal moses sammen til slutt likevel.

Husk i alle fall å fjerne skallet på rødbetene før du har de i en foodprossessor, eller blender sammen med en boks avrente kikerter (her kan du også selvsagt bruke tørkede kikerter, legge i bløt og koke selv. Det er langt mer autentisk), tahini, rensede hvitløksfedd, sitronsaft og olivenolje. Ikke ha i all oljen og tahinien med en gang. Begynn i det små, og tilsett etterhvert til du er fornøyd med konsistens og smak.

Rødbethummus brukes som annen hummus. Som pålegg, som dip, i en lefse eller pitabrød eller tilbehør.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør