Nøttebarer

Snart ut på tur igjen, og på tide å fylle energilageret. Det vil si, lage i stand noe som gir energi, smaker godt, og denne gangen også helst veier lite..
En nøttebar er noe mange tyr til mellom måltider, etter trening, jobb eller skole, eller bare fordi en fikk lyst på noe litt godt. Ingen tvil om at nøttebarer føles litt mer som "lovlig" snop enn sjokolade. Hvor mange kalorier du sparer er heller diskutabelt. Men at nøtteenergi er god energi, det tror jeg på.

I alle fall utstyrt med en pose rå nøtter av ymse slag ble neste turs ekstra energi sikret på under en halvtime.
Nøttebarer
150 g nøtter
Flaksalt, maldonsalt
100 g havregryn
40 g smør
80 g brunt sukker
1 ts kanel
4 ss honning

Ha nøtter og havregryn i en stekepanne, og stek på middels varme så de tar litt farge. Du kjenner det på lukta. Det lukter godt av rista nøtter. Ha gjerne over litt salt om du, som meg, bruker rå nøtter.

Smelt smør, sukker, honning og kanel i en annen kjele. Rør hele tiden under omrøring så det ikke svir seg. Gi det et par minutter så alt smelter godt sammen.

Hell sukkerblandingen over nøtteblandingen, og rør sammen. Hell over i en form med bakepapir. Press massen jevn. La det avkjøle.

Løft den stivnede nøttemassen ut av formen, og skjær passe store biter nøttebarer.
Oppbevar i en tett boks, eller pakk i matpapir så du kan ta med deg på tur.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør