Nudelwok med kjøttdeig

Til tider kan det gå litt fort i svingene. Ikke minst når det bare er en uke igjen til julaften. Det kan være fristende å redusere middagen til en brødskive i hånda. Men nødvendig er det ikke.
Det finnes nok av middagsmat som både er rask og smakfull. Wok handler om å raskt varmebehandle ulike grønnsaker, kjøtt, fisk, skalldyr sammen med noen smaksforsterkninger og krydder. Jobben ligger i å gjøre i stand, altså rense, skjære og kutte opp det du skal ha i woken på forhånd. Når det er gjort er resten gjort i en fei. Og slike middager kan være gull verdt enkelte dager. 
Nudelwok med kjøttdeig 
Kjøttdeig og marinade 
400g kjøttdeig
3 ss soyasaus
2 ts sesamolje 
1 ts riseddik
1 ts sambal olek 

Grønnsaker og nudler 
1 rødløk
2 hvitløksfedd 
2 gulrøtter
1 spisspaprika
1 aubergine
1 vårløk
250 g eggenudler 

Woksaus
1 dl hoisinsaus
2 ss soyasaus
1-2 ts sambal olek 

Finn frem alt du trenger. Rør sammen marinaden til kjøttdeigen i en skål. Bland inn kjøttdeigen, og sett til side. Det trenger ikke stå å marinere i timesvis, men den tiden det tar det å gjøre i stand resten. 

Du kan sette over vann til nudlene. Disse koker du etter anvisning på pakken. 

Grønnsakene må renses og kuttes i biter, stenger og ringer. Hvordan du vil ha den bestemmer du selv. 

Finn fram woken. Eller en panne med høye kanter. Bruk en nøytral stekeolje. Varm opp oljen i panna så du har et sted mellom middels og sterk varme. Og start med kjøttdeigen. Mot slutten av steketiden for kjøttdeigen har du i løken. La det få surre sammen et par minutter. Ha i resten av grønnsakene, unntatt vårløk, og la det surre enda litt videre ett minutt eller to. 

Hvilke grønnsaker du vil ha i bestemmer du litt selv. Ta av hva du har. Aspsrgesbønner kan bli rosenkål. Og kanskje du har huset fylt av kål. Sukkererter, squash og aspargesbønner lar seg fint bruke. La uansett grønnsakene bli gjennomvarme i woken før du har over woksausen, og de ferdig kokte nudlene. 

Vend det hele sammen, og la det få sette seg et lite minutt. Dryss over finhakka vårløk, og server. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør