Linguine med scampi og grønnkål

I disse førjulstider blir det mer enn nok av langtidsstekt og tung mat. Behovet for noe raskt og lett melder seg.
Det kan gjerne smake litt synes jeg. Aller helst litt chili. Jeg liker det litt sterkt. Dessuten er chili bra for deg.. Jo mer julerød, jo bedre. Den skal virke betennelsesdempende. Være full av antioksidanter. Være bra for hjerte. Øke forbrenningen. Og stoffer i chili skal til og med frigjøre endorfiner, og det gir deg en vedvarende gledesfølelse. Ikke dumt å ta med seg i disse dager. 

Du kan selvsagt tygge i deg en chili som den er. Men jeg synes nok den gjør seg litt bedre sammen med andre råvarer. Og da var turen kommet til scampi og grønnkål sammen med pasta. En rask og god rett nå rett før jul, og alle andre dager også forsåvidt. 
Linguine med scampi og grønnkål
300 g rensede, rå scampi
300 g Linguine eller annen pasta
2 fedd hvitløk
1 rød chili
1 ss tomatpuré 
2 ts most ansjosfilet eller ansjospasta
Et par gode never renset grønnkål, evnt ruccolasalat
En neve hakket bladpersille
1-2 ss sitronsaft 
Olivenolje

Sett over rikelig med vann til pastaen. Linguine er en tynn, flat og lang pasta som er rask å koke. Men du kan selvsagt bruke en annen type hvis du ønsker det. Kok pasta etter anvisning på pakken.

Rens og hakk hvitløk og chili. Har du ferdig ansjospasta på glass trenger du ikke gjøre noe med denne. Bruker du ansjos fra glass eller boks kan du mose den med en gaffel. Ansjos bruker jeg rett og slett som et krydder og en smaksforsterker. Det er skikkelig godt, og løfter middagen. Et du skeptisk foreslår jeg at du prøver en gang, før du begraver ansjosen som helt håpløs. Det kommer ikke til å smake fisk og saltvann av middagen din.

Nå vel. Ha olje i en panne, og varm opp. Ha i hvitløk, chili, ansjos og tomatpuré. Gi det noen minutter på middels varme, mens du rør rundt. Det skal ikke få svi seg. 

Ha i scampi, og fortsett å røre. Scampien skal ta farge, og etterhvert bli gjennomstekte, men ikke seige. Derfor har vi over grønnkål litt før de er helt klare. Fortsett å røre mens scampien blir gjennomstekt, og grønnkålen detter litt sammen for deg. 

Når alt er ferdig og klart blander du i den ferdig kokte pastaen. La sausen og smakene få sette seg i pastaen ved å røre den skikkelig inn. Skvis over sitron. Og smak til med sitron, salt og pepper. 

En tynn stråle med en god olivenolje over til slutt. Og du er i mål. Smakelig måltid! 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør