Biffsalat med bygg og druer

Her kommer en skikkelig smaksbombe. Bombe i den forstand at det er hentet inspirasjon og smaker fra Midt-Østen, Middelhavet og Spania. Fra maurerne, og muslimer som dro til Spania, og skapte en matkultur som forente deres røtter og nye tradisjoner. 
Smakene tok sjøveien til London, og restauranten Molo. Og senere til Et kjøkken i Istanbul. Litt av en rundreise kanskje. Men sånn er det nå en gang når oppskrifter havner i kokebøker. 

Og siden en oppskrift er å se som en ide, har jeg lagt til litt. Servert det. Og fått det godkjent. Ikke fra oppskriftene far, men i alle fall i egen og utvidet husstand. Og tør du, kan du jo prøve du også. Hvor ofte får du ellers drue til middag, lissom.. 
Salat
400g entrecôte 
50g byggryn
300g grønne druer
1 pk bladpersille
Olivenolje 
Salt
Pepper

Marinade
2-3 sjalottløk eller 1/2 gul løk
1ss rødvinseddik 
1ts sumak
1ts malt koriander
1 klype allehånde 
1 klype malt, svart pepper

Dressing
1 fedd hvitløk most med litt salt
1ss rødvinseddik
4ss olivenolje
2ts sumak
1 klype allehånde
1 klype malt koriander 

Vi starter med å kutte, og blande sammen marinaden. Du kan gjerne rive løken, eller hakke den i så små biter du klarer. Rør sammen med krydder og eddik, og gni det godt inn i kjøttet. Dekk til. Og la det gjerne få stå et par timer. 

Bland sammen dressing, og sett til side.

Byggryn koker du etter anvisning på pakken. Det kan være alt fra 45 minutter, til 12-15 minutter om du tar en sånn pose av typen, "boil in bag" . La de avkjøle litt før du rører inn dressingen. 

Varm en stekepanne, eller grillpanne om du har. Her vil vi ha høy temperatur. Hvor lenge du steker kjøttet kommer jo litt an på hvordan du liker det. Men sånn det opprinnelig var i denne oppskriften skulle det holde med 30 sekunder på hver side. Det forutsetter at panna er skikkelig varm. Da er det rimelig rått i midten..  Så det kan jo hende du vil gi det litt mer tid. Men det trenger altså ikke være gjennomstekt. La kjøttet hvile litt før du begynner å skjære i det. 

Hakk bladpersille og rør inn halvparten sammen med byggryna. Ha i grønne druer, som du godt kan dele i to, og fjerne steinene i. 

Skjær kjøttet i tynne skiver. Bland halvparten ned i salaten. La resten toppe salaten sammen med resten av bladpersille. Jeg har også over syrlige granateplekjerner, og noen valnøtter. Risle over litt olivenolje. Kanskje litt mer sumak om du ønsker. Og server biffsalaten umiddelbart. 



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør