Bacalhau À Bràs med spekeskinke

Det ble skikkelig høst. Det er fortsatt fotballsesong, og atter en hjemmekamp nærmest drukner. En skal være ihuga fan og godt kledd for å våge seg på stadion. 
Jeg holdt meg hjemme. Godt satt foran peisen. Og med litt ferdig utvannet klippfisk i kjølen. Høres kanskje ikke så innmari sporty ut. Men i tid brukt på matlaging lå det godt an til ny kategori fast food, varmende og i farta mat. Ypperlig for et ihuga fan. Om det da er fotball, eller klippfisk. I sin opprinnelige form er det vist også en av Ronaldos favoritter. 
Til to trenger du en:
Bacalhau À Bràs
200 g ferdig utvannet klippfisk
300 g potet
1 gulrot
1 fedd hvitløk
1/2 rød chili 
2 egg
40 g spekeskinke
Ruccolasalat 
Svarte oliven

Her har vi rask mat bare klippfisken er utvannet. 

Skjør potet og gulrot i tynne skiver. Og vit at det opprinnelig er snakk om potet og løk. 

Ha olivenolje i en dyp panne. Stek potet og gulrot til det er nesten ferdig. Ha i rensket og hakket hvitløk og chili. Og igjen vit at chilien kom med grunnet mitt ønske om litt varme. Du kan greie deg med hvitløk om du vil. 

Ha i fisken, og stek videre til fisk og potet er gjennomstekt. 

Jeg har brukt norsk spekeskinke. Den har jeg ikke i før alt er ferdig og gjennomstekt. I sin opprinnelige form brukes det derimot bacon, eller kanskje pepperoni. Chorizo kan nok også egne seg. Ha det i tilfelle i sammen med fisken. 

Rør sammen eggene i en bolle. Hell over fisken og potetene, og rør til eggemassen har stivnet. Rør inn litt frisk ruccolasalat, bladpersille, eller kanskje noen gode svarte oliven som pynt. Og det er servert . 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør