Squashpasta med pistasje- og ruccolapesto

Jeg er åpenbart inne i en grønn bølge. Det er rett og slett så mange, gode og forlokkende grønnsaker å få tak i. Stadig blir nye, friske grønnsaker med hjem. Og etter et kortere, eller lenger bekjentskap, er det på tide å spise besøket. Her skal ingen slippe unna.
Etter å ha skjært fingre på mandolin og juliennejern, kom jeg over en spiralkutter da jeg var ute i annet ærend jeg også. Denne kjøkkendingsen har gått som en farsott i bloggverden. Og prisen var ikke verre enn at jeg også nå ville forsøke meg.

En spiralkutter ser ut som en blyantspisser, og når du vrir grønnsaken din igjennom får du fine, spagettiaktige strimler. Vankelig var det ikke, og makan til rask og grei middag skal du saumfare nettet ganske godt for å finne.

Sammen med en pesto av pistasj og ruccola ble dette riktig så godt. Selvlaget den også selvsagt. For en pesto setter du i grunnen litt sammen av det du liker, og måtte ha. Vanligvis forbinder vi pesto med en smørje av basilikum, pinjekjerner, parmesan og olje. Og det finnes også flere rød varianter med tomat. Men her kan du altså trikse og mikse litt med urtene, nøttene og osten.
Squashpasta
2 squash

Pistasje- og ruccolapesto
0,5 dl rensede og usalta pistasjenøtter
1 dl vasket ruccolasalat
1 dl persille
1 fedd hvitløk
40 g revet parmesanost
1 ss balsamico
0,5 dl god olivenolje
saft fra 1/4 frisk lime
maldonsalt

Pastaen er en grei sak. Bruker du en spiralkutter ser den altså ut som en blyantspisser, og du spisser rett og slett squashen. Ut kommer fine strimler. Litt ettersom hvilken vinkel du setter grønnsaken i får du runde strimler, eller flate strimler. Litt som spagetti og båndspagetti, om du skjønner. Eller du kan selvsagt bruke mandolinjern, eller juliennejern. En skarp kniv som du kutter tynne strimler med går også helt fint. Squashen skal være rå, og trenger kun en vask. Du kan ta ut de mykeste strimlene fra kjernen, om du er redd det kan bli litt grøtete.

Pesto er også en grei sak. Ha alt i en blender, eller foodprosessor, eller bruk en morter. Kjør sammen. Og gjør meg en tjeneste. Riv parmesan ost, eller den osten du selv vil bruke, selv. Ikke kjøp dette pulveret de kaller parmesan på boks. Resultatet blir så mye bedre.

Du kan blande squashpastaen og pestoen sammen rett i en bolle. Eller kaste det sammen med lav varme og litt olivenolje i stekepanna om du ønsker en lunk.

Litt ekstra revet parmesan på toppen. Og du er ferdig.
Om du ikke vil ha noen kjøttboller, eller gode pølser til. Da steker du det, og har over.

Velbekomme!



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør