Pasta con bacalao

Min første kjærlighet var en fyr ved navn Harry. Allerede der burde kanskje varselklokkene ringt. Han var mørk og kjekk. Og jeg skjønte ingenting av hva han sa. Kanskje ikke så rart at jentene flokket seg rundt ham. Forholdet tok en brå slutt få timer gammelt da han varmet munnen sin på ei anna jente etter et av sine svalestup fra brygga. 
Det var en fin sommer det der. Og en lærte litt om miks og match. Noe funker. Noe ikke. 

Fisk på pasta høres ikke helt riktig ut. Total kræsj på en måte. Ikke match. Klippfisk på pasta like gærent. Røkt laks har mange kanskje prøvd. Men i vi bruker av det vi har ånden har jeg i dag gått for røkt torsk. Det skulle selvsagt vært klippfisk. Men godt, det ble det :-) En perfekt match.
Pasta med klippfisk eller røkt torsk
500 g ferdig utvannet klippfisk, evnt røkt torsk, lettsaltet torsk eller rett og slett torsk
20 cherrytomater delt i to
1 gul løk, eller 4-5 sjalottløk hakket i biter
300 g fersk spinat
1 ts tørket timian
1/2 ts malt muskatnøtt
3 dl matfløte
1 dl hvitvin om du har, eller eplecider
400 g spagetti eller annen pasta

Som du skjønner er dette litt sånn, vi tar det vi har og putter i en gryte. Sett ovnen på 200 grader, og bruk en panne eller kjele du kan sette rett i ovnen om du har.

En skvett med en god olje i panna sammen med hvitløk og løk, og la det frese seg blankt og mykt. Ha i spinaten, og stek videre til den faller litt sammen,

Ha i tomatene, timian og muskatnøtt. Hell over fløte, og gjerne en klunk med vin om du har. Slapp helt av. Alkoholen fordunster, og alt som blir igjen er litt smak. Smak til med salt og pepper. Pass litt saltmengden. Fisken du bruker er allerde salt.

Ha i grove biter av fisk. La sausen og fisken få bake og sause seg sammen i ovnen. 20 minutter. Du kan også velge og bare la den putre på plata i en 20 minutter.

I mellomtiden koker du en valgfri pasta eller spagetti.

Bland fiskesausen forsiktig inn før severing. Prøv å ikke mose den alt for mye. En ekstra runde med en skikkelig god olivenolje, litt nykvernet pepper. En liten skvis sitron. Og med fare for å fornærme enhver italiener i mils omkrets; vil du, har du over litt nyrevet parmesan også..

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør