Filopakke med spinat, feta og bønner

Jeg simpelthen elsker ost, og burde vært kulrund. Eller månen, kanskje.  Det er jeg ikke. Men jeg spiser fortsatt ost. Og om det ikke er på skive, eller til kjeks, har jeg det i mat. Ikke bare på pizza og taco. Men i mat som pasta, salat, pai og nå da også noen samosalignende ruller laget av filodeig, eller springroll pastery.
Hvem har sagt det kun kan brukes til vårrull liksom? Like lite som at innholdet i vårrullene allti må være det samme. Så atter en variant til deg her altså. Noe litt sprøtt en onsdag. Litt sånn samosa aktig. Og så smaker det av vår i Oslo.m

Filopakke med spinat, feta og bønner
200g fersk spinat
200g bønner, jeg har brukt hvite bondebønner
3 vårløk
1 hvitløksfedd
200g fetaost
1 egg
1/2ts gurkemeie eller safran
1/2ts kummin
1pk sprinfroll pastery/filodeig eller butterdeig
150g smeltet smør hvis du bruker springroll pastery/filodeig

Ha litt olje i en panne. Fres hvitløk og spinat til spinaten dekker litt sammen. Ha i valgfrie bønner. Jeg har brukt ferdig bløtgjorte bondebønner fra pakke. Men du kan også bruke brune bønner, eller bløtgjøre selv om du ønsker det.

Ha i hakket vårløk og fetaosten i sammen med spinaten. Visp sammen ett egg, og ha i blandingen. Rør inn krydder. Om du ønsker flere urter som koriander har du i det også

Bruker du av filodeig eller springroll pastery deler du arkene i to trekanter. Eller lag pakker av firkanter. Det går helt fint.

Ta en trekant, pensle med smør. Ha over en trekant til. Pensle den med smør. Alle gode ting er tre, så ha på ett ark til, og pensle også dette med smør. Så gjelder det akkurat som når du lager vårrull. Legg på en skje med fyllet. Brett inn kantene, og rull sammen til en pakke, eller konvolutt om du vil visualisere dette enda litt mer, der trekantspissen omslutter pakken. Som en lukket konvolutt. SKjønner?

Legg pakkene på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen, på 200 grader i 30 minutter.

Litt youghurt eller rømme, og kanskje en tomatsalat ved siden av er helt fint følge.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør