Saltsyltede sitroner

 Saltsyltede sitroner er noe som går igjen i det vest-afrikanske kjøkken. Jeg har forsøkt meg på noen varianter, men liksom ikke vært helt fornøyd med resultatet. Men jeg måtte gi det et nytt forsøk


Det er jo bare så lekkert på kjøkkenbenken! 

Denne oppskriften hentet jeg fra Julies matblogg, som igjen hadde hentet den fra Bon Appetitt. Her skulle jeg ikke bare legge sitronene i salt, men koke sitronene i ti minutter før de ble lagt i isvann. Etter det var prosessen fram til ferdig saltsyltede sitroner halvert, fra fire uker, til to.

De ferdige saltsyltede sitronene kan brukes som en smakstilsetning. Til fisk, eller lam. Eller kanskje du bare vil toppe granolaen eller yoghurten din med litt. Det lukter nemlig helt vidunderlig når du åpner lokket :)


Saltsyltede sitroner

3-4 sitroner

2/3 kopp vann

7 ss salt 

Vann og salt utgjør tilsammen 1 kopp

1/4 ts gurkemeie

1 ts fennikelfrø 

Vask sitronene godt. Du må gjerne bruke økologiske for å unngå sprøytemidler.

Del sitronene I fire båter, men uten at du skjærer helt igjennom i enden. Slik at sitronen er hel, men delt i fire..

Kok opp sitronene i vann, salt og krydder. La det få småkoke i 10 minutter.

Gjør klar et isbad til sitronene. Isbiter og vann. Ha sitronene rett over i isbadet når de har kokt, men ikke hell av kokevannet! Det utgjør syltelaken.

Ha sitronene i et rent, sterilisert sylteglass. Hell over sykltelaken. Du trenger omtrent tre kopper av syltelaken. Skru igjen, og la stå.

Sitronene trenger cirka to uker i syltelaken før de er klare til bruk.

Jo lenger de står, jo mer vil smaken utvikle seg.

Siden du sannsynligvis ikke kommer til å bruke alt på en gang, pass på å bruke helt rene redskaper når du tar ut det du trenger :)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør