Kål- og sitrussalat med halloumi

Med sommeren kommer også nykålen. Eller sommerkål som mange liker å kalle den. Den smørdamper vi gjerne, og serverer til fisk eller spekemat.
Godt er det. Men jeg tenkte å forsøke meg på en liten vri. Det finnes en nærmest klassisk salat med kål og appelsin. Da brukes vi gjerne rødkål, og salaten minner kanskje litt mer om jul enn sommer, selv om det smaker godt hele året.

I disse dager går vi da på sommerkål så og si daglig. I alle fall om vi er innom en dagligvare. Så da tenkte jeg å bruke av denne sommerkålen, kombinere det med noe syrlig sitrusfrukt, og toppe det hele med salt halloumi.
Kål- og sitrussalat
1 sommerkål
2 grapefrukt
200 g halloumi
Frisk bladpersille

1/2-1 sitron
1/2 ss brunt sukker
2 ss olivenolje
salt
pepper

Vi starter som vanlig med dressingen. Bland sammen saften fra en lime, sukker og olje. Smak til med salt og pepper. Sett til side.

Skjær og snitt kålen i strimler. Om du har et mandolinjern kan du gjerne bruke det. Ha rå kål i et serveringsfat, og bland inn dressingen.

Skjær av topp og bunn på grapefrukten. Du kan godt ha i annen frukt også om du ønsker. Et par appelsiner for eksempel. Skjær ut båter av sitrusfruktene med en skarp kniv, ned langs fruktkjøttet slik at du har rene fruktkjøtt båter. Fjern skallhinnene. Vend sitrusfrukten i salaten.

Kanskje du ønsker en søt punch på salaten. Stek for eksempel nektarin eller aprikos i en varm panne sammen med skiver av halloumi osten. Pensle snittflatene med litt olje, og gi frukten et par minutter.

Ha over noe med litt crunch. Reddikskiver, eller noen hakkede nøtter.
Og en liten neve bladpersille.

Server salaten omgående, mend osten og frukten fortsatt er varm.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør