Søtpotetpizza med ricotta, tomat,squash og mozzarella

Pizza er kanskje ikke det jeg først og fremst forbinder med et sunt måltid.. Men det kan likevel være det..


Jeg har laget søtpotetpizza før. Og blomkålpizza. Pizza føles litt sunnere ut med en gang hvetemelet er byttet ut med en grønnsak. Du får en følelse av at dette kan du spise hver dag. Og så slipper du også å tenke på elting og levetid. Her er bunnen klar til å forstekes så snart du har fått kokt og most sammen grønnsakene. Og koketiden kan du jo forkorte ved å kutte i mindre biter. På under en time har du et næringsrikt og godt måltid med helgefølelsen på kjøpet.

Søtpoteten som stammer fra Sør-Amerika er søtere enn den poteten vi kjenner best her hjemme. De to rotgrønnsakene har i grunnen heller ingenting med hverandre å gjøre.  Den er mer kremet i konsistensen når den er kokt, Og har et uttale av bruksområder. Som pizzabunn vil den selvsagt fortsatt smake søtpotet. Jeg kan ikke late som at det smaker helt som en italiensk pizza med tynn, sprø bunn. Du bør altså like søtpotet.

Søtpotetpizza
Bunn
1 stor søtpotet (300-400 g)
50 g havregryn
1 egg
litt salt

Saus og topping
Cirka 50g ricotta
En neve cherrytomater/små smaksrike tomater
Noen blad frisk basilikum
1 fedd hvitløk
Litt olivenolje
Rødløk ringer
Noen skiver squash
1 pk fersk mozzarella

Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme

Skrell en søtpotet, og skjær i mindre biter. Kok søtpotetbitene til de er møre. 10-20 minutter, litt ettersom hvor store biter du har.

Mens søtpoteten koker har du havregryn i en matmølle, og lager havremel. Det gjør du ved å kjøre matmølla så havregrynet smuldrer sammen. Du kan bruke ferdig kjøpt havremel, eller annet mel. Hvetemel går helt fint om du tåler gluten, og føler at det er enklere - eller ikke har havregryn :)

Hell av vannet på søtpotetene når den er ferdig kokt. La avkjøle litt før du moser den. Bruk en potetstapper, og lag potetmos. Rør inn havremelet, litt salt og egg.

Smør så denne litt utvida potetmosen utover et bakepapir. Du har nå en pizzabunn. Den er ganske bløt, så vi forsteker bunnen til den tørker, og nærmest blir litt brent ute i kantene. Det vil ta 20-30 minutter, igjen litt ettersom hvor tykk bunnen din er. Følg med!

Mens bunnen steker kan du gjøre i stand toppingen du øsnker :)
Jeg har brukt en 5-6 søte, små tomater. Skjær i to, og ha i en liten bolle. Rens, og riv ett hvitløksfedd, og ha sammen med tomatene. Hakk litt frisk basilikum, og rør sammen med tomatene og litt olivenolje. Enkel og fersk saus.

Deretter skar jeg opp noen skiver med squash. Jeg gav squashskivene en runde i stekepanne med litt olivenolje. Legg til side.

Skjær noen ringer med rødløk.
Og skiver med fersk mozzarella.

Når bunnen er klar i ovnen, tar du den ut. La den avkjøle litt.
Smør ricotta utover bunnen.
Legg på ringer av rødløk.
Ha tomatsausen over.
Legg squashskiver utover
Og topp det hele med fersk mozzarella.

Ha pizzaen inn I ovnen igjen i 5-6 minutter.

Deretter er det klart.
Må gjerne nytes med litt grønn salat til 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør