Chicken Francece

Italiensk ribber med mør kyllingfilet i en sitron og hvitløksaus. Dette er egentlig en rett med kalvekjøtt. Typisk italiensk. Men det er langt enklere å få tak i kylling her hjemme. For ikke å snakke om billigere. Og det funker helt fint.

Som matrett er den vist mest kjent fra New York, men som vi vet. Folk har flyttet på seg. Også italienere som bodde i et område utenfor New York som heter Rochester, og der kjenner mange chicken francene fra.

Uansett hvor den er fra, og hvem som fant på dette. Dette er godt. Og jeg synes det smaker Italia. Resten av husholdningen spiste godt av dette de også. Og datteren kom til og med smaksskryt her.

Chicken Francece
3 kyllingfileter
1 sitron
Olivenolje
2 dl mel (til å panere kyllingen)
2 egg
Bladpersille
4-5 fedd hvitløk
1,5 dl hvitvin (eller bruk eplemost f.eks,)
4 dl kyllingkraft/buljong
4 ss smør
1 1/2 ss hvetemel
salt
pepper

parmesan

Vi starter med kyllingfiletene. Mine er uten skinn, så det er ingenting å fjerne. Men jeg deler dem slik at den blir dobbelt, men fortsatt henger sammen. Altså, jeg skjærer nesten i gjennom. Du skal ha tre store, ganske flate kyllingbiter.

Legg kyllingbitene mellom noe plastfolie, eller i en brødpose e.l.. Du skal forsøke å banke filetene enda litt flatere.

Lag i stand to skåler. En med mel, og en med pisket egg iblandet hakket bladpersille.

Varm opp en stekepanne med olje. Vend kyllingstykkene først i melet, deretter i egg. Stek dem pop medium varme til de får en fin stekeskorpe på begge sider. De trenger ikke være gjennomstekt før du tar de ut av panna, og legger til side.

Ha smør og noen sitronskiver i samme stekepanne som du har stekt kyllingen. Det er en klar fordel om panna har høye kanter! Ha i rensede hvitløksfedd, og la det surre noen minutter uten at hvitløken brenner seg.

Ha så i melet. Dette skal bli saus! Rør godt slik at du får en meljevning, før du heller over vin, eller eplemost.. Rør sausen jevn. Ha i kyllingkraften litt og litt mens du rører slik at du får en jevn saus.  Skvis i resten av sitronen, og la sausen få koke i 5-10 minutter.

Rør inn en god klatt med smør i sausen, før du legger i de panerte kyllingbitene. La det koke videre i cirka 10 minutter.

Server herlighetene med pasta eller spagetti. Og gjerne noe grønt til :)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør