Blåskjell med Chorizo og fløte

Det hender jeg lar meg lede inn i fristelse. Ofte handler det om mat. For eksempel sjømat. 
Fristelsen kan da for eksempel være friske blåskjell. De bare roper fra disken på en måte.. Selv om de jo aller helst skal holde kjeft, og forbli lukket inntil de havner i gryta mi. 

Skjellene kan brukes i mange sammenhenger, og med mange smaker. Blåskjell sammen med sterk Chorizo pølse er nesten som en slags klassiker, sammen med hvitvinsdampede og asiatisk pregede blåskjell.

Med en nyvunnet fristelse blåskjell, og en stump Chorizo i kjøleskapet ble det da en variant av akkurat den klassikeren her i huset. Herlig oransje, med søtpotet og røkt paprika. Kjempe digg. Og akkurat passe hverdagslig og enkelt for en onsdag. Eller annen dag, om du føler dor det. 
Blåskjell med Chorizo til 2
1 kg blåskjell
100 g spicy Chorizo
1 søtpotet
2 sjalottløk
1-2 fedd hvitløk 
1 dl hvitvin
1 dl fløte
Røkt paprika
Lime
Frisk koriander

Blåskjellene er levende vesener. Derfor vil vi sjekke dem, samtidig som vi foretar en grundige kroppsvask. Fjern rusk og rask, og skyll i kaldt vann. De som ikke lukker kjeften da, blir kastet ut.

Skjær Chorizo i biter, søtpotet i terninger og hakk løk og hvitløk. Fres det i litt olivenolje i en dyp kjele. Chorizoen kan godt ta litt farge. Løken mykne. Og poteten mørne såvidt.

Ha i hvitvin, og la det småkoke litt så alkoholen fordamper. Har du ikke hvitvin går det fint å bruke litt fiskekraft, eplemost, eller rett og slett vann..

Hell i fløte, og skivs inn litt lime. Jeg har også hatt i litt røkt paprikapulver. Det gir en lett røkt smak. Smak til. La det småkoke til søtpotetene er møre og klare. De bruker kortere tid enn vanlig potet, så følg med.

Ha i de blåskjellene som har overlevd inspeksjon og vask. Sett på lokk, og la det dampe til blåskjellene åpner seg. 

Server med ekstra lime og frisk koriander drysset over.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør