Kyllingwok med chili og appelsin

Alle drømmer om å bli båret over dørstokken, har jeg lest. Sannheten er vel at de fleste nærmest snubler over den. Du kjenner følelsen. Spørsmålet som stilles i det du passerer lyder mer som, hva er det til middag? Middagen som helst skulle vært klar ti minutter før. Trusler om å tømme hele matpakkebeholdninga før maten er klar, og høy risiko for en ny tur ut for å fylle på med brød.
Gode råd er dyre. Og mange vil kanskje ty til noe halvfabrikata i tro på at det er det raskeste. 

Det er litt skralt for slike varer i min kjøkkenskuff. Men det betyr ikke at jeg er rådløs. Mye kan gjøres med diverse annet bunkret opp etter timer med matlaging. Og på en-to-tre er en wok klar. Grønnsaker fra grønnsaksskuffa, og noe kyllingfilet og et raskt, sunt måltid redder sultne mager fra å være nettopp det. Sultne altså.

Her er det kun fantasien som setter grenser, egentlig. Sammen med innholdet i kjøleskap og skuffer. Og en liten ide om hva slags smaker som går sammen. For eksempel chili og appelsin.
Kyllingwok med chill og appelsin
4 kyllingfilet, eller en 500 g
Olje til steking
1-2 fedd hvitløk
1-2 chili
2 ss revet frisk ingefær 

Valgfrie grønnsaker, som
1 rødløk
2 gulrøtter 
1 pose grønnkål

3 ss sweet chilisaus 
4 ss ketjap manis eller soyasaus
1-2 ss fiskesaus
1/2 dl appelsinjuice

Cashewnøtter 
Frisk koriander 

Eggenudler 

Begynn med å skjære, rive og hakke alt i passe biter. Som alltid ved wok ligger mye av jobben, om ikke all jobben i forbredelsene. 

Sett over vann til nudlene. Disse skal bare få trekke noen minutter i kokende vann. Følg anvisning på pakken.

Ha olje i en wok, og varm godt opp. Ha i hvitløk, ingefær og chili og la det frese et par minutter mens du rører. Ha i 
kyllingbiter. Det er bedre å steke litt og litt, enn å pøse alt opp i med en gang. Du oppnår da bare p joke det, istedenfor å steke bitene.  Ta ut etterhvert.

Fres så grønnsakene akkurat så lenge at de blir myke, men likevel crispy. Altså, ikke så lenge. 

Tøm woken, og ha i kyllingbitene. Ha i chilisaus og ketjap manis. Rør hele tiden. Ha over grønnsakene, og ferdige nudler. Ha over appelsinjuice, og smak til med fiskesaus. 

Server nystekt og varm med frisk koriander, og gjerne noen cashewnøtter strødd over.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør