Krydra aubergine salat med lunk

Sommeren tar liksom ikke helt grep i år. Og jeg vet det, at mangler du gripetak, da detter du.
Du kan slå deg ganske kraftig. Eller la være. Med litt flaks. 

Sommeren kommer den. I en eller annen form. Akkurat som bikinikroppen. I mellomtiden lager jeg lun salat med en av sesongens vakre grønnsaker. Aubergine. Sammen med tomat og noen krydderuer blir det varme til sjela, og futt i kjelen. 
Lun aubergin- og tomatsalat
2 aubergine
1 boks hakkede tomater
6 hvitløksfedd
2 cm finhakket og frisk ingefær
1 ts nigella frø
1 ss malt koriander
1/2 ss gurkemeie
1 ts chiliflak
Frisk koriander

Skjær grådige terninger av aubergin. Ha en god klunk med olje i en panne, og stek auberginen gyllenbrun. Du vil oppfage at auberginen suger til seg olje. Den kan rett og slett ikke få nok. Men hold litt igjen. Den trenger bare akkurat nok. Ta de deretter til side.

Bruk en tredjedel av tomatene omtrent, og kjør sammen med hvitløksfedd og ingefær til en tykk saus. Bruk en stavmikser eller lignende.

Deretter er det en ny klunk med olje i en tykkbunnet kjele. Ha i nigella frø, som er noen små svarte frø som også kalles for svart spisskummin. De smaker av valmue og sesam, og er mye brukt i brødbaking. De små svarte frøene på tyrkisk brød er gjerne nigella frø. Har du ikke nigella frø, kan du droppe det. Eller bruke andre frø som quinoa, chia, mohnfrø, eller noe annet du har liggende for en mer fyldig rett.

Men tilbake til nigella frøene i kjelen. De popper. Hold avstand!  Du kan jo også ha i noen fenikkel frø og skape ren fest i kjelen.

Ha over tomat og krydderblandingen. La det surre et par minutter. Smak til med malt koriander, gurkemeie, og ikke minst chili. Ha de stekte auberginbitene i sausen. Så lar du auberginen koke seg god og myk mens den trekker til seg enda mer smak. En 10-15 minutter.

Server enten som tilbehør til kjøtt av noe slag, eller bare nyt alene. Med frisk koriander over. Og noen nystekte nan brød.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør