Salat med grilla nektarin og blåmuggost

Det er sommer på kalenderen og til dels i lufta. Hadde en bare hatt en slags vill ide om hvor lenge det ville vare, ville en kanskje slappet av litt.
Sånn er der jo ikke. For alt jeg vet er sommeren over i morgen. Instinktet forteller meg å slippe alt jeg har i hendene. Fore hybelkaninene med godt for. La klesvasken gå for lut og kaldt vann, og komme meg ut.

Det gjelder selv om jeg skal til å spise noe. Mat kan medbringes og tildels gjøres i stand ute. Enhver nordmann med respekt for seg selv vet at et aldri så lite glimt av sol er ensbetydende med grill. Og hva kan vel da være bedre enn å grille salat? Eller deler av den. Grilla frukt er innmari godt. Har du ikke forsøkt er det på tide. Og som en forsiktig introduksjon kan du starte med denne herlige salaten. 
Salat med grillet nektarin og blåmuggost 
1 pose blandet salat
2-3 nektariner 
En håndfull mandler i skiver
Blåmuggost eller chevre

Dressing
2 ts dijonsennep 
2 ts hvitvinseddik 
2 ts flytende honning
1 dl olivenolje
Salt
Pepper

Hvilken rekkefølge du bruker er smak å behag. Her begynner jeg med dressingen. Bland dijonsennep, hvitvinseddik og flytende honning. Pisk dette sammen mens du tilsetter olivenolje i en stråle. Fortsett å piske til du har en passe fyldig dressing. Smak til med salt og nykvernet pepper. 

Del nektarinene i to. Vri og forsøk å få delene pent fra hverandre. Bruk en skje eller lignende for å få ut steinen. Det er tålmodighetsarbeid. Du klandrer stenfrukter for å ha sten. Kanskje du banner litt, og angrer hele prosjektet. Men det ordner seg til slutt. Og du vil ikke angre. 

Hakk mandler, eller bruk ferdig skivede. Gi dem en omgang i stekepanna så de blir lett ristet. 

Bland nesten all dressingen med en grønn salat satt sammen av det du har . Det er bedre med litt lite dressing i, og litt i en skål til å smaksette selv, enn å drukne den. 

Ha de halve nektarinene på varm grill, eller i en stekepanne med snittflaten ned. 2-3 minutter. Vend dem, og gi dem 2-3 minutter på andre siden også. 

Ha de grilla nektarinene og rista mandlene over salaten. Dryss over biter av blåmuggost eller en myk chevre/geitost. Jeg har brukt en Karftkar fra Tingvoll. Den er utrolig god. Det søte og det salte her passer perfekt sammen.

Spis salaten slik den er, eller som tilbehør til f.eks grillet kjøtt.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør