Bringebæris

Hele landet svetter! Eller i alle fall de sentrale delene der landets journalister sitter. Noen av oss jubler av to-sifra grader og glimt av sol.
Nå trenger jeg strengt tatt ikke mange gradene for å spise is. Men at det er ekstra kjekt å lage til med tanke på varme dager, er sant. Om den står i fryseren så lenge, er et annet spørsmål.
Bringebæris
400g bringebær
2 ss sukker
1 ss limesaft 

6 dl kremfløte
1 boks kondensert melk

Jeg har brukt frosne bringebær. Ha dem i en kjele med sukker og saft fra en frisk lime. Nesten alt blir bedre med litt lime, ikke sant? 

Kok opp, og mos bærene. Det blir som å koke syltetøy. La det stå å putre 5-10 minutter. Avkjøl.

Om du ikke vil ha bringebærsten i isen, siler du av saften gjennom et døslag. 

Jeg har gått for den enkle isen. Den som inne krever ismaskin. Pisk sammen fløte og kondensert melk til en stiv krem. Du må ikke bruke vikingmelk, men den søte kondenserte boksemelka. 

Rør inn bringebærsaften. Rør godt inn for en lys rosa is. Rør forsiktig inn for striper. 

Ha isen i en tett beholder, og sett i fryseren. Natten over, dagen gjennom, eller i alle fall 4-6 timer. Og du har frisk, herlig og hjemmelaget bringebæris. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør