Byggsalat med rødbete, spinat og kantarell

Ikke før er høsten her, så kom sommeren. Sent, men godt. Hverdagen byr på tidsregime og mye innetid. Og ute steker sola.
Jeg er blandt de som synes en salat godt kan gjøre seg til middag. Eller lunch. Og kanskje særlig når teperaturen kryper litt oppover. Og i blandet noe av høstens grøder kan høst bli sommer. Eller visa versa.
Byggesalat
250 g byggryn
3-4 friske rødbeter
80 g kirsebæreddik, eller en vineddik
40 g brunt sukker
1 pose fersk spinat
100 g kantarell
1 fedd hvitløk
Litt smør
5 ss god olivenolje
1 neve pecannøtter 
100 g chevre
Bladpersille 
Litt maldonsalt
Nykvernet pepper

Rødbet er en undervurdert grønnsak her hjemme synes jeg. Men vi får tak i dem ferske. Vask dem, men la skallet være på. Legg i litt aluminiumsfolie. Rør sammen en saus av eddik og sukker. Jeg har brukt en eddik som er smakssatt med kirsebær, men det er fult mulig å bruke noe annet. Hell over betene. Pakk inn, og sett i en liten ildfast form. Så slipper du at det renner utover ovnen din. Bak betene på 200 grader i 45-60 minutter. 

Når betene er ferdige skreller du dem, og deler i biter. Ta vare på saften som har smørt seg opp i folien. 

Byggryn koker du etter anvisning på pakka. 

Gi spinat og kantareller en omgang med litt smør i stekepanna sammen med likør hvitløk. Hvitløken skal bare få sette litt smak. Rens feddet, og knus det. Du kan ta det ut etter steking.

Ha olje i rødbetsafta, og rør det sammen til en jevn dressing. 

Bland sammen byggryn med spinat, kantarell og rødbetbitene. Ha over dressing, og smak til med salt og pepper. 

Topp det hele chevre, bladpersille og en håndfull med nøtter. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør