Kyllingspyd med en smak av Asia

Det skulle være enkelt. Det skulle være raskt. Og det skulle helst ikke bli noen rester. Slik er det i ferietiden. Lysten på å komme hjem til et kjøleskap med levende rester som har mutert til det ugjenkjennelige, er ikke eksisterende. Men så må man spise litt før en drar da.
Å, som vi gleder oss. Sol og varme, og smak av sterkt, søtt og salt fra hav og iskrem. Litt svimmel av sansene som forløpig er satt på vent blandes en marinade med akkurat det samme. Sterkt, søtt, salt og syrlig. Litt smak av Asia. Langt fra feriemålet. Men likevel, godt nok. Og helt uten rester.
Kyllingspyd
600 g kyllingfileter skjært i tynne skiver
2 hvitløksfedd
1 cm finhakket og frisk ingefær
1 rød chili
2 ss soyasaus
4 ss honning
Saften fra 1 lime

Nudelsalat
400 g nudler
4 ss soyasaus
2 ss sesamolje
1 ss honning
4 vårløk
1 mango, eller 2 gulrøtter 
4 ss sesamfrø
Saften fra 1 lime
Frisk koriander

Rør sammen en marinade av hvitløk, ingefær, chili, soyasaus, honning og lime. Smak på den. Den er kjempegod. Hvis ikke må du tilsette litt til av det som mangler.

Halvparten kan du sette til side. Det blir en saus når du senere skal spise. Resten blir marinade. Skjær kyllingfileter i tynne biter, og legg i. La det stå alt fra 30 minutter til to timer, eller mer.

Ha de marinerte kyllingbitene på trespyd. Grill dem, eller stek i en grillpanne. Hvor lenge kommer an på hvor tykke skiver du har. 10-20 minutter?

Server spydene til en nudelsalat for eksempel. Også den med smak av Asia. Kok nudler etter anvisning på pakka. De skal gjerne bare trekkes noen minutt i kokende vann. Skru av plata. Bland sammen til dressing. Rist sesamfrø i en tørr stekepanne. Og ha over frisk koriander og vårløk.

Supergodt, enkelt og velbekomme.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør