Pasta med bakte tomater og ost

 Måltidet alle snakker om skal vi tro diverse SoMe. For en stund siden skulle alle lage og spise Gigi Hadid sin vodka pasta, både med og uten vodka. Nå er det pasta med bakte tomater og feta ost.  Og det skal skyldes matlagning på Tik Tok. 


Jeg vet ikke hvordan den greske osten havnet i pasta, men sjeldent har vel responsen på noe jeg har laget og egentlig kaldt "helt greit, men ikke fantastisk" vært større.. Dette er noe folk vil prøve ut selv. Og det er jo godt da, bevares.. Og enkelt. Dette er noe alle kan få til, og det er kanskje det som gjør det ekstra fristende.


Det har versert flere varianter på nett, og folk har i litt forskjellige krydder og mengder med løk. også osten har variert. En del velger å bruke en italiensk ost som mascarpone eller ricotta framfor feta. Da jeg skulle til  å teste ut dette, valgte jeg en mascarpone. Italiensk ost til italiensk pasta, tenkte jeg. Og måtte ha lagt ut på en lenger tur for å finne ricotta, enn mascarpone. Men du skal ikke se bort i fra at jeg skal gjenta forsøket med den opprinnelige feta osten som er litt saltere enn mascarpone. 



Pasta med bakte tomater og ost
400 g små tomater, cherrytomater e.l.
200 g ost, feta, ricotta eller mascarpone
1 liten rødløk
4-5 fedd hvitløk
2-3 ss olivenolje
1/2 -1 ts chiliflak
1/2 ts salt
2 ts tørket oregano
Nykvernet pepper
1/2 potte frisk basilikum
Et par stilker bladpersille
400 g valgfri pasta

Sett stekeovnen på 225 grader

Vask tomatene og ha i en ildfast form.
Rens og finhakk rødløken.
Rens hvitløksfeddene, men behold de hele. 
Finhakk urtene, basilikum og bladpersille. Om du ikke har bladpersille kan du bare droppe det. Det er blandt de ingrediensene som varierer litt på nett.
Ha rødløk, hvitløk, urter, tørket oregano og chiliflak i den ildfaste formen sammen med tomatene. Ha over et par ss med olivenolje, og bland godt sammen. 
Rydd plass til osten i midten av formen, og legg den i. Ha gjerne over litt mer tørket oregano og kanskje litt olivenolje. 
Sett formen inn i ovnen, og la den stå i cirka 25 minutter. Tomatene blir myke og gode, det samme gjør osten. Hvitløken og rødløken blir ekstra gode når de har fått bake med i ovnen.

Mens tomatene og osten står i ovnen koker du valgfri pasta etter anvisning på pakken. 
Hell av vannet.

Når tomatene og osten er ferdige skal de få bli en enkel saus.
Bare mos det hele sammen. Knus tomatene akkurat så mye du ønsker, og bland den nå myke hvitløken godt inn i osten og med tomatene. 
Bland inn den ferdig kokte pastaen sammen med sausen.
Litt nykvernet pepper på toppen, og litt frisk basilikum.
Og du har måltidet klart.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør