Black pepper wok

Det må jo være en klassiker på den lokale "kinaen". Tynne kjøttbiter stekt sammen med paprika og løk. Også kalt "black pepper", selv om det ikke er spesielt sterkt.
Ikke ryker det ut av øra. Du hoster heller ikke, og svetteperlene uteblir. Det smaker av mørt kjøtt med litt styrke og sødme. Sammen med Crispy grønnsaker. Ikke for mange. Bare et par typer, så slår ikke smakene hverandre fullstendig i hjel.

Det er både raskt og enkelt å lage selv, selv om mange tyr til nærliggende gatekjøkken. 15 minutter med marinering er overkommelig når alt er stekt på minutter i en gloheit wok.

Som alltid er der snakk om forbredelse. Rense, skjære og kutte alt før stekeprosessen starter. For i det du skrur på kokeplata eller gassen går det fort. Middag på bordet før du aner.
Black pepper wok
400 g storfekjøtt
2 ss kokosolje
1 fedd hvitløk
1 cm ingefær
3 paprika (rød, gul og grønn)
1 løk

Marinade og saus
1 1/2 dl oyster sauce
4 ts soyasaus
2 ts svart pepper 
4 ts flytende honning
2 ts riseddik (jeg har brukt svart riseddik) 
1 ts sesamolje 

Bland sammen marinaden. Skjær kjøttet i tynne skiver, og la kjøttet ligge i marinaden en 15 minutter. 

Rens og del løk og paprika i biter. 
Finhakk hvitløk og ingefær, og sett tilside. 

Ha kokosolje eller annen olje som tåler høy varme i en wok eller dyp panne. Stek kjøttbitene på høy varme til de er gjennomstekt. Ikke kast marinaden! Den blir saus senere.

Ta det gjennomstekte kjøttet ut av woken, og sett tilside. 
Ha ny olje i woken før du har i hvitløk og ingefær. Ha deretter i løk og paprika. Stek til løken er blank. 

Ha i kjøttet igjen. Hell over marinaden, og la alt bli varmt før du har over noen sesamfrø. 

Server umiddelbart med ris og spisepinner. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør