Sjokoladefudge

Det blir selvsagt mer enn nok av søtsaker i jula. Men jeg tror vi tåler en til. Særlig fordi den er selvgjort. Selvgjort er velgjort. Og dette er intet mindre enn en form av sjokolade. Delt i biter. Og senere pakket i små cellofanposer for eget bruk, og som gaver.
Ikke er det vanskelig heller. Du trenger rett og slett en masse sjokolade, noen nøtter og tørkede frukter du selv liker. Det kan være hasselnøtt og rosiner - så har du laget din egen fruktnøttsjokolade! Du kan bruke tørkede tranebær, kokos, eller da mango som jeg har puttet i her.
Sjokoladefudge
200 g lys sjokolade
150 g mørk sjokolade
175 g smør
2 dl kondensert melk, viking melk
500 g sukker
200 g små marshmellows
100 g hasselnøtter
100 g tørket mango

Du trenger en bakeform. Den kler du med bakepapir, og setter til side.
Hakk, eller brekk opp all sjokoladen i mindre biter, og sett til side.

Smelt smør i en kjele. Ha i sukker og vikingmelk. La det koke opp. La massen fosskoke en tre minutter, så sukkeret smelter.. Trekk kjelen litt til side, og ha i all sjokoladen. La den få smelte inn i blandingen. Det gjør i grunnen seg selv, men du må gjerne røre litt rundt av og til om du vil.

Ha i marshmellowsen og rør inn. Den vil også smelte inn i massen, og bli skikkelig klissete. Helt til slutt har du i godt over halvparten av nøttene, og all den tørkede frukten, og rører inn.

Hell sjokolademasen over i bakeformen din. Ha over resten av nøttene, og dytt litt ned i.

La formen stå på benken, eller i kjøleskapet noen timer å avkjøle seg før du deler den i mindre biter.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør