Langpanne brownie med bringebær
Noen har skjønt det. Sjokolade skal være mørk. Og kan med stort hell blandes med noe friskt. Som bær. Solbær. Molte. Jordbær. Eller bringebær.
Så overraskelsen var kanskje ikke så veldig stor når ønsket om brownies til skolens sommeravslutningen kom på bordet. Som mor så datter. Sjokoladen skal være mørk. Og ikke så søt at det går rett i hodet på en. Særlig ikke når vi rører i unevnelige mengder sukker. Og med nesten ufattelige mengder sjokolade og noen bær ble det en hel langpanne med herlig kliss til mange kunne nyte for å markere årets skoleslutt. Sommeren er herlig. Og jeg synes vi godt kan nyte det litt. Også sjokoladen med antioksidantene..
800g sukker
8 egg
500g mørk sjokolade, gjerne 70% eller mer
250g smør
125g mel
100g hvit sjokolade
1 kurv med bringebær
Visp sammen sukker og egg. Den mørke sjokoladen og smøret smelter du over ett vannbad. En enkel måte å gjøre det på er å ha en stor bolle over en kjele med kokende vann. Rør litt i av og til til alt er smeltet sammen.
Hell sjokoladen over i eggedosisen mens du fortsetter og røre godt. Sikt inn mel.
Hell massen over i en smurt langpanne. Ha over bringebær som du dytter ned i sjokolademassen slik at de blir dekket.
Skjær biter av hvit sjokolade og strø over på toppen.
Browniesen stekes på 170 grader med over- og undervarme i 40 minutter.
God sommer!
Kommentarer
Legg inn en kommentar