Eplemos
Det var krig i nabolaget. Priskrig.
Et nytt tilskudd i varehandelen gjorde at prisen på frukt og grønt sank som en annen Blucher på vei inn Oslofjorden en vårdag i 1940..
Skyldig på alle punkt for svik og utroskap handlet jeg inn litt for mye frukt. I god tro. Jeg trodde faktisk at når barna hadde gått amok over eplene en dag, ville det fortsette til evig tid.
Så feil kan en ta. Gang på gang. Lærer vist aldri..
Etter en stund i fruktskålen hang eplene litt med hodet. Og hjernen lette etter løsninger.
Dattera foreslo eplemuffins.
Det ble eplemos.
500 g epler
1/2 dl vann
1-1 1/2 dl sukker
Dette er ingen kjempeporsjon. Mer som et lite restlager. Men det er nå bare å gange opp mengdene for å lage mer. Gjerne med epler i sesong.
Fjern kjernehuset i eplene. Del eplene i to, eller flere biter om du vil. Jo mindre biter du lager, jo mer kortere koketid. Men også mer klumper.
Kok eplebiter i vannet til de er møre. Mos bitene med egnet verktøy. Det kan være en slik moser du bruker til potetstappe, eller en stavmikser. Ønsket du lite klumper kan du bruke en sikt.
Ha i sukker, og kok videre mens du rører i 7-8 minutter mens du rører i mosen.
Ønsker du å tilsette smak fra kanel, chili, kardemomme e.l. har du i det også.
(Må bare nevne at hvis du vil ha en masse smak, og ikke er noe fan av syltetøy er chutney tingen..
http://minematskriblerier.blogspot.no/2014/09/eplechutney-med-chili.html)
(Må bare nevne at hvis du vil ha en masse smak, og ikke er noe fan av syltetøy er chutney tingen..
http://minematskriblerier.blogspot.no/2014/09/eplechutney-med-chili.html)
Ha over på glass, eller egnede begre - og avkjøl!
Her er det kun sukker som bidrar til holdbarheten, så frys gjerne ned om du ikke skal bruke alt i løpet av nærmeste framtid.
Kommentarer
Legg inn en kommentar