Pasta med tomatpesto
Av og til er alt du trenger pasta 🍝
Og pesto. En sånn dag da verken kjøtt eller fisk faller i smak, og du føler for bare helt enkelt pasta..
Og helt enkel pasta finnes det mange varianter av. Med olje og hvitløk. Olje og pepper. Grønn pesto med basilikum og parmesan. Selv en carbonara er i sin opprinnelige form ikke stort mer enn egg, ost og hvitløk. Riktignok med pancetta.
Men nå var det pesto. Denne dagen en rød pesto med soltørket tomat.
Pasta
400 g pasta
Pesto
12-16 soltørkede tomater
1/2 dl pinjekjerner
2 fedd hvitløk
1 1/2 dl olivenolje
Salt
Pepper
Revet parmesan
Noen friske cherrytomater
Litt ruccolasalat
Pasta koker du etter anvisning på pakken. Mens det koker lager du pesto.
For å få fram smaken i pinjekjernene rister vi dem i en tørr panne til de begynner å få litt farge. Pass på. Det blir fort brent.
Ha soltørkede tomater, pinjekjerner, hvitløk og olivenolje i en foodprossessor. Kjør det sammen til du har en jevn pesto. Avpass mengden med olivenolje underveis.
Bruk gjerne litt av kokevannet fra pastaen når du blander pesto inn med pasta. Skjønte du det? Få pestoen litt tynnere slik at den smører pastaen skikkelig, mens du samtidig har med litt av stivelsen fra kokevannet.
For en litt friskere pasta med pesto har jeg rørt inn noen delte, friske cherrytomater og ruccolasalat rett før servering.
Skulle det bli rester er den like god kald som lunch dagen derpå.
Kommentarer
Legg inn en kommentar