Fylt squash med lammekjøttdeig
Det er squash tid! En grønnsak mange kanskje synes er litt kjedelig. Men som har uendelig med muligheter. En del har kanskje hatt gleden av å plukke egendyrkede kjempe squash fra veranda, eller hage. Og da kan en jo prøve seg på litt av hvert.
Inspirert av en squash gryte jeg fikk servert, satte jeg sammen disse fylte squashene, der gryta er selve squashen.. på en måte. Kjempe gode ble de!
Fylt squash med lammekjøttdeig
1 stor, eller 2 små squash
400 g lammekjøttdeig
1 rød løk
2 fedd hvitløk
1 ss revet ingefær
1/3 dl boks hakkede tomater
1 ts tandoori masala
1 ts chiliflak
En neve hakkede urter, bladpersille og mynte
1/4 salte sitroner (kan utelates)
Skyll og vask squash og del i to på langs, og bruk ei skje til å skrape ut innmaten.
Hakk løk og hvitløk, og riv ingefær.
Jeg starter med å steke løk og hvitløk noen minutter i en dyp panne. Etter 4-5 minutter tilsetter du kjøttdeig. Det må ikke være lam, men det var det jeg brukte her nå. Fres videre slik at kjøttdeigen får litt farge. Tilsett revet ingefær, og tomat. La det putre noen minutter før du har i innmaten fra squashen. Ha i tandoori masala og chiliflak, og la det stå putre i 15-20 minutter slik at det koker litt inn.
Til slutt rører du inn en god neve med hakkede urter, og smaker til med saltsyltede sitroner, evnt kan du prøve litt frisk sitron :)
Bruk en skje, og fyll de squash skallene.
Stek i ovnen, over- og undervarme, 225 grader, i 15-20 minutter. Følg med så det ikke brenner seg.
Dette kan du servere med ris, eller noen potetbåter.
Og denne hvitløkskremen er også kjempegod til :)
Kommentarer
Legg inn en kommentar