Saltbakte mandler
Det hender det inntreffer. Ikke så innmari ofte. Men av og til. Lysten på noe salt og godt fredag kveld...
Jeg er ikke den som graver dypest i potetgullposen, eller slåss om siste popcornet. Men jeg et ganske glad i nøtter. Mandler er jo strengt tatt ikke en nøtt. Heller en frukt. Men vi ser det gjerne som en nøtt likevel.
Salte mandler stekt i panne med litt olje og salt er en klassiker over diverse salater. Brente mandler til jul.. Og saltbakte mandler kan raskt bli det..
Det er enkelt. Det er raskt. Og du har kanskje alt du trenger stående i skapet. Mandler, grovt salt, og vann.
Saltbakte mandler
200 g mandler
2 dl vann
2 ss havsalt eller maldonsalt
Ha vann og salt i en kjele. Kok opp og rør til saltet et oppløst. Ha mandlene med skall og det hele i vannet. Kok opp. Trekk kjelen til side, og la mandlene stå å trekke i 15 minutter.
Sett ovnen på 150 grader.
Sil vannet av mandlene når de har fått stå å trekke lenge nok. Ha de ut over en bakeplate dekket med bakepapir. Stek mandlene midt i ovnen i 20-25 minutter.
La de avkjøle før du nyter dem. Skulle det bli rester, har du de i er tett glass til neste servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar