Beetello tonnato
Helt vegansk er det ikke, siden det jo er tunfisk i sausen her. Men dette er helt innafor for en pescetarianer.
Beetello tonnato
2-4 rå rødbeter3-4 ss majones
1 boks gode tunfisk
2 ts sitronsaft
Flaksalt
Chilipulver
Kapers
Salvieblader
1 fedd hvitløk
Smør
Nøytral olje
Olivenolje
Sett ovnen på 180 grader. For å få en god konsistens på rødbetene skal vi bake dem. Lenge. Pakk en og en rødhet i bakepapir, eller aluminiumsfolie. Behold skallet på.
Rødbetene skal bake så lenge at de blir skikkelig møre. Det tar i alle fall en time. Kanskje mer. Du må kjenne litt etter på pakken når betene begynner å bli såpass møre at de gir litt etter.
Når rødbetene er ferdig bakt lar du de avkjøle litt, før du skreller av skallet.
Varm opp en stekepanne med nøytral olje. Ha i salvieblader og du har, og et helt fedd med hvitløk. Jeg bare renser hvitløken, og moser den lett med et knivblad her. Den kan gjerne være hel, og trenger ikke skjæres i skiver eller hakkes opp. Den skal sette smak! Ha i godt med smør sammen med oljen, og stek rødbetene på alle sider slik at de får en liten stekeskorpe rundt hele. Prøv i alle fall..
Bland sammen sausen. Bruk en god tunfisk, ha i majones, sitron og litt chili. For å få en jevn saus kan du tjene ty til stavmikseren. Konsistensen skal være omtrent som en krem.
Skjær rødbetene i så tynne skiver du kan. Ha over tunfiskrøra, og godt med kapers. Noen salvieblader om du har, en klunk med olivenolje, litt salt og nykvernet pepper - og du er klar til å nyte :)
Kommentarer
Legg inn en kommentar