Thai biffsalat
Jeg er nok ikke den største biffspiseren i landet. Ikke den nest største heller. Men av og til smaker det med en skikkelig biff.
Ikke overraskende server jeg den sjelden med pommes fristes og bearnés, men med chili og hvitløk... og litt til attåt.
Det er klart du kan grille kjøttet når det er vær til slikt. Og det er det vel nesten om dagen.. Litt kjølig om kvelden kanskje, så stekepanne og ovn er fine greier. Og salat er i grunnen noe jeg kan spise året rundt. I alle fall når deler av den, som her, er lun.
Jeg har ganske sikkert lagt ut noen thai salater før. Men en god ting kan vel i grunnen ikke gjentas for ofte. Raskt og lettvint er det også.
Thai biffsalat til 2
300 g biffkjøtt, entrecôte
Salt
Pepper
Smør/olje til steking
2 gulrøtter
1/2 slangeagurk
1 pose blandet salat
1/2 rødløk
1/2 mango
Frisk koriander
Dressing
2 ts revet frisk ingefær
2 hvitløksfedd
1/2 rød chili
3 ss fish sauce
2 ss brunt sukker
Saft fra 1 lime
2 ss hakket, frisk koriander
Vi starter med kjøttet. Det eneste her som skal varmebehandles.
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Stek på høy varme i 2-3 minutter på hver side, og la det steke videre på 170 grader i ovnen til det er passe stekt. Vil du ha litt rød midtre, rundt en 55 grader i kjernetemperatur. Hvor lang tid det tar kommer an på tykkelsen på kjøttet. Husk uansett å la det få hvile i 8-10 minutter før du skjærer i det etter endt steketid.
Bland sammen dressingen så den få stå å ta smak. Rens og hakk ingefær og hvitløk. Bland alt sammen i en skål, og sett til side så lenge.
Skrell, rens og skjær grønnsakene i strimler og biter. Bland sammen.
Drypp over litt av dressingen, og vend det sammen.
Skjær det ferdig stekte kjøttet i tynne skiver. Anrett skivene over salaten. Dryss over noen ristede sesamfrø, og frisk koriander.
Server resten av dressingen ved siden av, slik at hver enkelt kan ha over så mye, eller lite de selv ønsker.
Kommentarer
Legg inn en kommentar