Bacalhau À Bràs med spekeskinke
Det ble skikkelig høst. Det er fortsatt fotballsesong, og atter en hjemmekamp nærmest drukner. En skal være ihuga fan og godt kledd for å våge seg på stadion.
Jeg holdt meg hjemme. Godt satt foran peisen. Og med litt ferdig utvannet klippfisk i kjølen. Høres kanskje ikke så innmari sporty ut. Men i tid brukt på matlaging lå det godt an til ny kategori fast food, varmende og i farta mat. Ypperlig for et ihuga fan. Om det da er fotball, eller klippfisk. I sin opprinnelige form er det vist også en av Ronaldos favoritter.
Bacalhau À Bràs
200 g ferdig utvannet klippfisk
300 g potet
1 gulrot
1 fedd hvitløk
1/2 rød chili
2 egg
40 g spekeskinke
Ruccolasalat
Svarte oliven
Her har vi rask mat bare klippfisken er utvannet.
Skjør potet og gulrot i tynne skiver. Og vit at det opprinnelig er snakk om potet og løk.
Ha olivenolje i en dyp panne. Stek potet og gulrot til det er nesten ferdig. Ha i rensket og hakket hvitløk og chili. Og igjen vit at chilien kom med grunnet mitt ønske om litt varme. Du kan greie deg med hvitløk om du vil.
Ha i fisken, og stek videre til fisk og potet er gjennomstekt.
Jeg har brukt norsk spekeskinke. Den har jeg ikke i før alt er ferdig og gjennomstekt. I sin opprinnelige form brukes det derimot bacon, eller kanskje pepperoni. Chorizo kan nok også egne seg. Ha det i tilfelle i sammen med fisken.
Rør sammen eggene i en bolle. Hell over fisken og potetene, og rør til eggemassen har stivnet. Rør inn litt frisk ruccolasalat, bladpersille, eller kanskje noen gode svarte oliven som pynt. Og det er servert .
Kommentarer
Legg inn en kommentar