Couscous salat med lakris og pære
Danskene har skjønt hvordan de skal få hjertet til å banke! Jeg snakker da ikke om øl i parken, eller ett glass vin på kaia, selv om det er både tillatt og en hyggelig geskjeft på de kantene av verden. Men, om lakris.
Den godeste Johan Bulow, selveste lakriskongen, har gjort lakris til ett helt vanlig krydder all den tid du er i Danmark. Her hjemme er det kun nerdene som springer mann av huse for å sikre seg godsakene. Min oppfordring må da være å bli nerd. Ett lite stykke himmel på boks. Om du liker lakris da..
Og om Danmark synes langt unna, reiser jeg likegodt enda litt videre. Og legger til ett hint av Midt-Østen, sammen med noen gjenlevende pærer fra skolefrukta. Og så lager vi salat. En søt, varm og god salat i anledning solas gjenvisitt.
1/2 pk couscous
1-2 ts raw liquorice powder
1 knivsodd med safran eller gurkemeie
2 pærer
1/2-1 ss brunt sukker
5-6 dadler
1/2 pose frisk spinat
100 g mandler
1-2 ts flytende honning
Sitronolje
Salt
Pepper
Litt spisskummin
Frisk lime, revet skall og saft
Frisk basilikum
Couscous lager du etter anvisning på pakka. Når couscous frøene har trukket ferdig rører du i litt gurkemeie eller safran. Det gir en fin gyllen farge.
Del pærene i skiver. Du kan også bruke plommer her. Fjern steinen fra dadlene.
Jeg gir pærene en runde i stekepanna sammen med smør og litt brunt sukker.
De blir nesten litt karamelliserte, søte og gode.
Når pærene har tatt til seg litt smak og farge, har jeg i dadler og spinat så det får seg en liten lunk det også.
Mandlene hakkes. Og grønnsaker og mandler tilsettes couscousen.
Lag en dressing av olje, honning, saft og revet skall fra 1/4 -1/2 lime, spisskummin, hakket basilikum, salt og pepper. Min olje har en ganske sterk sitronsmak, som selvsagt trenger litt mindre lime enn en annen olje. Bruk av den du måtte ha.
Da gjenstår det bare å spise maten. God apetitt!
Kommentarer
Legg inn en kommentar