Veloce pesto
Enkle er ofte det beste, og da kanskje særlig på fersk pasta!
Hvitløk
Basilikum
Pinjekjerner
Olivenolje
Parmesan
Salt og pepper
Men her er det rom for utallige variasjoner. Pinjekjerner kan byttes ut med restene av valnøttene fra jula. Eller med hasselnøtter, eller en av mine favoritter, mandler! Gjerne skåldet og deretter grillet med litt olje i varmen. 170 g og grillelement på i 20 minutter og du har fantastisk snack eller basis til pesto og lignende. Litt maldonsalt strødd på mandlende er utrolig digg.
Parmesan kan byttes i annen fast ost. Peccorino eller manchego om du har.
Eller dropp den grønne for den røde.
100 g tomat
50 g tørket tomat
50 g parmesan
50 g valnøtter eller pinjekjerner
2 hvitløksbåter
1/2 kvast basilikum
1/2 dl god olivenolje
Dette er ingen eksakt oppskrift. Noen vil kanskje bare ha soltørket tomat. Noen går kun for friske varer. Det er smak og behag. Pesto kan vi kalle det lell.
200 g valnøtter
2 hvitløksfedd
1 bunt basilikum
100 g revet parmesan
60 g smør
Med en stavmikser i hus er det bare å blande og prøve.
Kommentarer
Legg inn en kommentar