Tørka epleskiver
Epler er godt. Særlig når de norske kommer kan jeg variere bruken i det uendelige.
Bruk kniv, ostehøvel eller mandolin om du har for å lage tynne skiver. Jeg har dem på stekebrett . Men du kan også henge dem på pinner inne i ovnen.
Noe som går igjen hele året er likevel eplechipsen. Eller tørka epleskiver. Jeg spiser dem på musli til frokost, på skiva med ost, som snacks, med youghurt.. I det hele tatt. Jeg er rett og slett avhengig.
Det er greit å stikke ut eplekjernen for å gjøre dette. Det finnes redskap for sånt. Eller bruk kniv.
Du kan tørke eplene akkurat som de er. Eller strø over litt kanel. Gjør deg da før du henger dem opp.
Ha på varmluft, ca 60 grader i noen timer. Bruk ei tresleiv for å holde døra litt på gløtt. Hvor lenge de må tørke kommer litt an på tykkelsen på skivene og ovnen din. Men mellom 5 og 6 timer må du regne.
Kommentarer
Legg inn en kommentar