Ramsløksmør
Planene for grillsesongen legges lenge før selve grillsesongen. Det er liksom noe med det å ta med maten ut, og spise bland maur og innpåslitne hunder på tur. Uansett hvor kaldt det måtte være, vil enhver nordmann med respekt for seg selv insistere på at det er deilig, og smaker godt.
En ting som i alle fall er godt, eller kan være godt, er skalldyr på grillen. Gjerne med urtesmør. SOm også selvsagt kan brukes til andre ting. Som i bakt potet, eller til kjøtt.
Så hvorfor ikke lage det selv. Jeg har huset fult av ramsløk etter flere turer til mitt lille ramsløkparadis. Så ramsløksmør skal få følge med, sammen med olje, salt og urtesalt en stund framover.
Ramsløksmør
200 g saltet smør
8-10 blader ramsløk
Dette er veldig enkelt. Som for i hose. Eller urter i smør.
Finhakk ramsløkbladene. Rør dem inn i smør.
Sett smøret kjølig til det skal brukes. Eller insisterer du på slike urtesmørpakker, rull det sammen i litt matpapir eller plastfolie. Ditt eget urtesmør!
Velbekomme!
Kommentarer
Legg inn en kommentar